Agencija za obalni linijski pomorski promet

 
 

O AGENCIJI

Agencija za obalni linijski pomorski promet je samostalna pravna osoba, osnovana 1. listopada 2006. godine temeljem Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojega je Sabor Republike Hrvatske  donio 10. ožujka 2006. godine.
Cilj utemeljenja Agencije je stvaranje glavnog regulatornog tijela Republike Hrvatske o svim pitanjima linijskog putničkoga prometa na Jadranu. Najznačajniji posao Agencije je raspisivanje javnih natječaja za dodjelu koncesija i sklapanje ugovora o prijevozu na svim državnim linijama u javnom obalnom pomorskom prometu, te nadzor nad kvalitetnim korištenjem sredstava koji se iz proračuna RH izdvajaju za održavanje pomorskih veza s otocima. Pored toga, djelatnost Agencije obuhvaća uspostavu i upravljanje informatičkim sustavom javnog obalnog linijskog prometa.

Pročitajte više >>

[ Početna stranica ]

Novosti

11.10.2017..

OTVORENE PONUDE ZA BRZOBRODSKE I BRODSKE LINIJE

U nazočnosti članova stručnih povjerenstava i predstavnika brodara u utorak 10. listopada 2017. godine u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu otvorene su ponude prispjele na natječaje za odabir brodara koji će od 1. siječnja 2018. godine obavljati prijevoz na neprofitabilnim državnim brodskim linijama. Tjedan dana ranije, u utorak 3. listopada, otvorene su prispjele ponude na natječaje za odabir brodara koji će od 1. siječnja 2018. godine obavljati prijevoz na neprofitabilnim državnim brzobrodskim linijama. Za brodske linije pristiglo je ukupno osam ponuda, a za brzobrodske njih 18.

10.10.2017..

DUŽNOST RAVNATELJA PREUZELA PAULA VIDOVIĆ

Paula Vidović

Paula Vidović preuzela je u petak 29. rujna 2017. godine dužnost ravnatelja Agencije za obalni linijski pomorski promet, a nakon što je na odluku Upravnoga vijeća Agencije o njezinom izboru, sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, dana 28. rujna 2017. godine pismenu suglasnost dao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

25.9.2017..

PRODULJENI ROKOVI DOSTAVE ZA TRAJEKTNE LINIJE

Obzirom na upite više zainteresiranih brodara o mogućnosti produljenja roka za dostavu ponuda, a poradi složenosti same ponude te opsežne dokumentacije koju brodari moraju pribaviti, Upravno vijeće je ocijenilo iste zahtjeve opravdanima te donijelo odluku o produljenju roka za dostavu ponuda na raspisanim natječajima za odabir brodara koji će na državnim trajektnim linijama pružati javnu uslugu javnog obalnog linijskog pomorskog prijevoza od 1. siječnja 2018. godine.

5.9.2017..

ODABRAN KONCESIONAR ZA LINIJU 616 (TROGIR) – SLATINE - SPLIT

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je na sjednici održanoj dana 30. kolovoza 2017. godine odluke o ishodu natječaja za obavljanje javnog prijevoza s obvezom javne usluge na dvjema profitabilnim državnim linijama: brodskoj liniji 616 (Trogir) – Slatine – Split i obratno te trajektnoj liniji 635 Stari Grad – Split i obratno.

Liniju 616 (Trogir) – Slatine – Split i obratno tako će sljedeće tri godine održavati Bura Line & Off Shore dok je postupak davanja koncesije za trajektnu liniju 635 Stari Grad – Split i obratno poništen jer na isti nije pristigla nijedna ponuda.