Agencija za obalni linijski pomorski promet

 
 

O AGENCIJI

Agencija za obalni linijski pomorski promet je samostalna pravna osoba, osnovana 1. listopada 2006. godine temeljem Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojega je Sabor Republike Hrvatske  donio 10. ožujka 2006. godine.
Cilj utemeljenja Agencije je stvaranje glavnog regulatornog tijela Republike Hrvatske o svim pitanjima linijskog putničkoga prometa na Jadranu. Najznačajniji posao Agencije je raspisivanje javnih natječaja za dodjelu koncesija i sklapanje ugovora o prijevozu na svim državnim linijama u javnom obalnom pomorskom prometu, te nadzor nad kvalitetnim korištenjem sredstava koji se iz proračuna RH izdvajaju za održavanje pomorskih veza s otocima. Pored toga, djelatnost Agencije obuhvaća uspostavu i upravljanje informatičkim sustavom javnog obalnog linijskog prometa.

Pročitajte više >>

[ Početna stranica ]

Novosti

25.9.2017..

PRODULJENI ROKOVI DOSTAVE ZA TRAJEKTNE LINIJE

Obzirom na upite više zainteresiranih brodara o mogućnosti produljenja roka za dostavu ponuda, a poradi složenosti same ponude te opsežne dokumentacije koju brodari moraju pribaviti, Upravno vijeće je ocijenilo iste zahtjeve opravdanima te donijelo odluku o produljenju roka za dostavu ponuda na raspisanim natječajima za odabir brodara koji će na državnim trajektnim linijama pružati javnu uslugu javnog obalnog linijskog pomorskog prijevoza od 1. siječnja 2018. godine.

5.9.2017..

ODABRAN KONCESIONAR ZA LINIJU 616 (TROGIR) – SLATINE - SPLIT

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je na sjednici održanoj dana 30. kolovoza 2017. godine odluke o ishodu natječaja za obavljanje javnog prijevoza s obvezom javne usluge na dvjema profitabilnim državnim linijama: brodskoj liniji 616 (Trogir) – Slatine – Split i obratno te trajektnoj liniji 635 Stari Grad – Split i obratno.

Liniju 616 (Trogir) – Slatine – Split i obratno tako će sljedeće tri godine održavati Bura Line & Off Shore dok je postupak davanja koncesije za trajektnu liniju 635 Stari Grad – Split i obratno poništen jer na isti nije pristigla nijedna ponuda.

4.9.2017..

RASPISANI NATJEČAJI ZA DRŽAVNE BRODSKE LINIJE

Temeljem odluke Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet raspisani su natječaji za odabir brodara koji će pružati javnu uslugu javnog obalnog linijskog pomorskog prijevoza od 1. siječnja 2018. godine na sljedećim neprofitabilnim državnim brodskim linijama:

- 310 Mali Lošinj – (Unije – Srakane Vele – Susak) i obratno
- 311 Ilovik – Mrtvaška – (Mali Lošinj) i obratno
- 405 Rava – (Mala Rava – Veli Iž – Mali Iž) – Zadar i obratno / 406 Zadar – Sali – Zaglav i obratno
- 415 Vrgada – Pakoštane – (Biograd) i obratno
- 505 (Vodice – Prvić Šepurine – Prvić Luka – Zlarin) – Šibenik i obratno
- 614 Korčula – Orebić i obratno
- 807 Suđurađ – Lopud – Koločep – Dubrovnik i obratno.

1.9.2017..

PRODULJENI ROKOVI DOSTAVE ZA BRZOBRODSKE LINIJE

Agencija za obalni linijski pomorski promet produljila je rok za dostavu ponuda na raspisanim natječajima za odabir brodara koji će na državnim brzobrodskim linijama pružati javnu uslugu javnog obalnog linijskog pomorskog prijevoza od 1. siječnja 2018. godine kako bi omogućila da se istog dana otvore ponude za već raspisanih dvanaest natječaja te upravo raspisane natječaje za održavanje državnih brzobrodskih linija 9502 Žirje – Kaprije – Šibenik i obratno te 9601 Rogač – (Stomorska – Milna) – Split i obratno. Tako je sada za sve raspisane natječaje za brzobrodske linije rok za dostavu ponuda 3. listopada 2017. godine po lokalnom vremenu navedenom u svakoj Obavijesti o nadmetanju.