Agencija za obalni linijski pomorski promet

 
 

[ Vijesti ]

Vijesti

Trenutni članci | Kategorije | Pretraživanje | Dijeljenje

1. lipanj 2011
TRAJEKTNE CIJENE ISTE KAO PROŠLOG LJETA
By mmusa @ 14:56 :: 2464 Views :: 0 Comments :: Sve vijesti
Sezonske cijene prijevoza vozila i putnika na trajektnim linijama koje održavaju nacionalni brodar Jadrolinija, Rapska plovidba d.d. i Linijska nacionalna plovidba d.d., a koje se primjenjuju u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna 2011. godine, u cijelosti su jednake tarifama koje su vrijedile u istome razdoblju prošle godine. Zato nisu utemeljene tvrdnje u elektroničkim i tiskanim medijima kako je došlo do osjetnog poskupljenja trajektnoga prijevoza na linijama za otoke.
Svakoga ljeta, počev još od kraja sedamdesetih godina prošloga stoljeća, na brodovima Jadrolinije se u punoj sezoni primjenjuju sezonske tarife koje su u prosjeku za 20 posto više od izvansezonskih. Od 1980. godine uvedene su otočne cijene karata tako da se sezonske tarife na njih i ne odnose.
Posljednje stvarno poskupljenje prijevoza bilo je u ožujku 2010. godine kada su u linijskom pomorskom prometu cijene povećane za prosječno tri posto. U 2011. na trajektnim linijama nije bilo poskupljenja prijevoza, unatoč činjenici da je došlo do osjetnoga povećanja cijena goriva.
Comments
Trenutno nema unesenih komentara. Budite prvi i unesite svoj komentar!
Pritisnite ovdje za slanje komentara