Natrag

Datum: 28.07.2009.

DRUGI NATJEČAJ ZA BRODSKU LINIJU PRVIĆ – VODICE

Temeljem odluke Upravnoga vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet raspisan je drugi, ponovljeni Javni natječaj za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na državnoj brodskoj liniji broj 506 Prvić Luka-Prvić Šepurine-Vodice. Tekst natječaja objavljen je u Narodnim novinama od 27. srpnja 2009. te na Internetskoj stranici Agencije.
Zainteresirani brodari ponude mogu predati u Agenciji za obalni linijski pomorski promet u Splitu, Ulica grada Antofagaste 6, zaključno do utorka 11. kolovoza 2009. godine u 15 sati, odnosno do 23.59 sati istoga dana ako se ponude šalju poštom. Stručno povjerenstvo će otvoriti prispjele ponude na sjednici koja će se održati dana 18. kolovoza 2009. s početkom u 11 sati u prostorijama Agencije.
Brodska linija 506 Prvić Luka-Prvić Šepurine-Vodice uspostavlja se temeljem Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu koju je Vlada Republike Hrvatske donijela 7. prosinca 2008. Stanovnici Prvića uvođenje te linije zatražili su ponajprije zbog učenika viših razreda osnovne škole koji će nastavu tako moći pohađati u Vodicama, umjesto u Šibeniku.
Nova će linija biti cjelogodišnja, a koncesija se daje na šest godina. Ukupna duljina linije je tri nautičke milje, a predviđeno je 27 povratnih putovanja tjedno u izvansezoni, te 34 povratna putovanja tjedno u sezoni. Brodari se mogu natjecati brodom kapaciteta najmanje 40 putnika i s minimalnom brzinom od 10 čvorova.
Prvi natječaj za liniju 506 raspisan je 20. svibnja 2009., javilo se ukupno pet brodara, no stručno povjerenstvo na čelu s kap. Janesom Lakošem je, nakon razmatranja ponuda i uvida u dokumentaciju, utvrdilo kako nijedna ne odgovara uvjetima natječaja. Nakon što je i Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet pregledalo sve pristigle ponude zaključilo je da su ispunjeni zakonski uvjeti za poništavanje natječaja, te je ujedno donijelo odluku o njegovom ponovnom raspisivanju.

Natječaj