Natrag

Datum: 13.08.2010.

DRVENIK-DOMINČE: VIŠE TURISTA, VIŠE PLOVIDBI

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet prihvatilo je zahtjev Jadrolinije iz Rijeke i dalo suglasnost na izmjenu plovidbenoga reda na sezonskoj trajektnoj liniji 641 Drvenik-Dominče, tako da će se visoka plovidbena sezona s tri povratna putovanja dnevno produljiti za tjedan dana, do nedjelje 22. kolovoza 2010. godine.

Razlog tome je veliko zanimanje, prije svega motoriziranih, turista za putovanje na Korčulu, pa bi ukidanje trećeg putovanja moglo stvoriti gužve i nezadovoljstvo gostiju. Plovidbenim je redom bilo određeno da će trajekt ‘Hanibal Lucić’ tri povratna putovanja između Drvenika kod Makarske i trajektne luke Dominče na Korčuli održavati u visokoj sezoni, od 16. srpnja do 15. kolovoza, dok su u razdoblju od 18. lipnja do 15. srpnja, te od 16. kolovoza do 12. rujna bila predviđena dva povratna putovanja.

Trajektnu liniju 641 desetljeće i pol je održavala brodarska tvrtka Mediteranska plovidba d.d. iz Korčule. No ona je 20. travnja 2010. otkazala liniju, jer trajekt ‘Dominče’, koji je u kolovozu 2009. pretrpio havariju, nije bio osposobljen za plovidbu. Nakon toga je Agencija, sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, poduzela mjere za uspostavom trajektne linije Drvenik – Dominče u punoj sezone 2010. godine, rezultat čega je bila odluka da se linija povjeri Jadrolinija. Linija je uspostavljena 18. lipnja 2010., a održava je trajekt ‘Hanibal Lucić’ koji može ukrcati 350 putnika i 30 vozila.