Natrag

Datum: 17.08.2012.

IZBOR RAVNATELJA PO SLOVU ZAKONA

Podružnica Splitsko-dalmatinske županije Hrvatskih laburista-stranke rada održala je u petak 17. kolovoza 2012. godine konferenciju za novinare čija je jedina tema bilo imenovanje Ive Baldasara na mjesto ravnatelja Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu.

Kako su tom prigodom izrečene tvrdnje koje dovode u sumnju zakonitost izbora ravnatelja, Agencija za obalni linijski pomorski promet dužna je izvjestiti javnost o činjenici da je izbor Ive Baldasara obavljen u cijelosti sukladno zakonskim odredbama.

Upravno vijeće Agencije je 23. srpnja 2012 donijelo odluku o raspisivanju natječaja za izbor ravnatelja, slijedom čega je on objavljen u Narodnim novinama od 25. srpnja 2012., te u ‘Večernjem listu’ od 27. srpnja 2012. godine. U propisanom roku od osam dana prijavila su se četiri kandidata: Ivo Baldasar, Dragan Ćurin, Velimir Dumičić i Igor Pupić-Marijan. Nakon uvida u podnesene prijave Upravno vijeće Agencije je utvrdilo da ponuda Velimira Dumičića ne ispunjava uvjete, dok su ostala tri kandidata pozvana na razgovor.

Odluku o izboru ravnatelja, a nakon obavljenih razgovora, Upravno vijeće je donijelo na sjednici održanoj 9. kolovoza 2012. godine. Jednoglasno je izabran Ivo Baldasar, za kojeg je ocijenjeno da je najbolji kandidat, uzimajući u obzir njegovo radno iskustvo u pomorskome prometu, raznovrsnog obavljanih poslova i stručnu spremu pravnoga smjera.

Kandidati koji smatraju da Ivo Baldasar ne ispunjava uvjete natječaja, osobito odredbu o najmanje pet godina radnoga iskustva na poslovima pomorskog prometa, mogu osobno provjeriti navode iz prijave Ive Baldasara u Pravnoj službi Agencije za obalni linijski pomorski promet.