Natrag

Datum: 30.09.2011.

JESENSKE PLOVIDBE LINIJSKIH BRODOVA

U javnom obalnom linijskom pomorskom prometu na Jadranu plovidba se od 1. listopada 2011. odvija po izvansezonskome plovidbenome redu, koji ostaje na snazi do kraja godine. Kao i 2010. izvansezonski red plovidbe vrijedi samo do 31. prosinca, budući se od prošle godine plovidbeni redovi izrađuju kao cjelogodišnji.
Uz svršetak glavne sezone, kao i svake jeseni, prestaje i plovidba na sezonskim linijama, dok se na mnogim cjelogodišnjim vezama s otocima smanjenje broja putovanja. Tako je 11. rujna prestala plovidba na trajektnoj liniji 641 Drvenik-Dominče, a od 25. rujna ne plovi ni klasični brod na liniji 616 Trogir-Slatine-Split. Posljednjega dana rujna završena je plovidba na dužobalnoj liniji Rijeka-Split-Stari Grad-Korčula-Sobra-Dubrovnik, te na sezonskim brzobrodskim linijama 9141 Pula-Unije-Mali Lošinj-Ilovik-Zadar i 9603a Split-Milna-Hvar.
Prvoga listopada prestaje primjena sezonskih tarifa na trajektnim i klasičnim brodskim linijama koje održavaju Jadrolinija, Rapska plovidba d.d. i Linijska nacionalna plovidba d.d. od, te se cijene prijevoza putnika i vozila vraćaju na razinu od 31. svibnja 2011. godine. Tako će se do otoka putovati za petinu jeftinije. Izvansezonske cijene primjenjuju se i na cjelogodišnjim brzobrodskim linijama na kojima je 1. lipnja 2011. uveden novi sustav prijevoznih tarifa.