Natrag

Datum: 02.09.2013.

KAP. FRANIČEVIĆ PONOVO NA ČELU AGENCIJE

Dužnost ravnatelja Agencije za obalni linijski pomorski promet preuzeo je kap. Ivan Franičević, a nakon što je na odluku Upravnoga vijeća Agencije o njegovu izboru, sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, pismenu suglasnost dao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture dr. sc. Siniša Hajdaš Dončić.

Kap. Ivan Franičević je na dužnost stupio temeljem provedenoga javnoga natječaja na koji je pristiglo ukupno sedam prijava. Na sjednici Upravnoga vijeća Agencije, održanoj 19. kolovoza 2013. godine, kap. Franičević jednoglasno je izabran.

Inače, kap. Franičević je na čelu Agencije bio od njezina osnutka 2006. godine do kolovoza 2012. godine kada je za ravnatelja izabran Ivo Baldasar, a kap. Franičević postaje pomoćnik ravnatelja.

Kap. Ivan Franičević ponovno je preuzeo je vođenje Agencije za obalni linijski pomorski promet kao vršitelj dužnosti ravnatelja u lipnju 2013. godine nakon što je dužnosti razriješen dotadašnji ravnatelj Ivo Baldasar koji je na lokalnim izborima izabran za gradonačelnika grada Splita.