Natrag

Datum: 20.12.2010.

KROZ VELIKI ŽDRELAC I U SIJEČNJU 2011.

Brodovi koji održavaju četiri državne linije na zadarskom području do otoka Iža i Rave, te luka Sali i Zaglav na Dugom Otoku, nastavit će ploviti kroz morski prolaz Veliki Ždrelac između otoka Ugljana i Rivnja i u siječnju 2011. godine.
Agencija za obalni linijski pomorski promet primila je obavijest tvrtke Plovput d.o.o. iz Splita prema kojoj radovi na plovnome putu Mali Ždrelac neće biti završeni do kraja godine kako je bilo najavljeno, nego će, sukladno sadašnjem planu, potrajati do 20. siječnja 2011. godine.

Duljim putem plovit će brodovi riječke Jadrolinije i dubrovačke tvrtke G. & V. Line d.o.o. koji održavaju državne brodske linije 405 Rava-Iž-Zadar i 405a Sali-Zaglav-Zadar, te brzobrodske linije 9406 Zadar-Zaglav-Sali i 9404a Zadar-Iž-Rava. Promjena plovidbenih ruta uslijedila je nakon što su nepuna tri ljetna mjeseca, od 1. srpnja do 20. rujna, brodovi do zadarskih otoka plovili kroz Mali Ždrelac. Iz Plovputa najavljuju da će nakon okončanja sadašnje faze radova prestati potreba novoga zatvaranja Maloga Ždrelca, a završni poslovi trebali bi se odvijati bez utjecaja na pomorski promet.