Natrag

Datum: 04.04.2007.

LINIJA TROGIR-SLATINE-SPLIT BRODU ‘SESTRICE’

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je na sjednici održanoj u četvrtak 5. travnja 2007. godine u Splitu prihvatilo prijedlog Stručnoga povjerenstva da se ponuda Obrta za prijevoz Bura Line & Off Shore iz Slatina odabere kao najpovoljnija od tri prispjele na javni natječaj za davanje koncesije za obavljanje javnoga prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na državnoj brodskoj liniji broj 616 Trogir-Slatine-Split. Taj je brodar ponudio održavanje sezonske linije motornim brodom ‘Sestrice’ kapaciteta 65 putnika i  brzine 12 čvorova, a u trajanju od najmanje četiri mjeseca godišnje.  Po isteku uobičajenoga postupka, ugovor s novim koncesionarom i to na šest godina, potpisat će ravnatelj Agencije kap. Ivan Franičević. Očekuje se da će linija biti uspostavljena i prije početka pune turističke sezone.
Na natječaj su prispjele i ponude tvrtke Ivante d.o.o. iz Zlarina i Obrta Filip’s Marine iz Segeta Donjega.
Linija 616 Trogir-Slatine-Split uvodi se po prvi puta i to temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske od 7.prosinca 2006. godine o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu.  Njezino uvođenje trebalo bi umnogome olakšati putovanje između Trogira,  Slatina i Splita, osobito u uvjetima velikih ljetnih gužvi na Jadranskoj magistrali.
Na sjednici je Upravno vijeće razmatralo i prijedloge stručnih povjerenstava o dodjeli koncesija na 13 brzobrodskih i jednoj klasičnoj brodskoj liniji, a temeljem ponuda koje je na javnome natječaju dostavilo osam hrvatskih brodara.