Natrag

Datum: 28.10.2011.

MEDITERANSKA PLOVIDBA OTKAZALA LINIJU OREBIĆ-KORČULA

Brodarska tvrtka Mediteranska plovidba d.d. iz Korčule otkazala je daljnje održavanje klasične brodske linije 614 Orebić-Korčula, a posljednje putovanje će se obaviti u nedjelju 13. studenoga 2011. godine. U službenoj obavijesti upućenoj Agenciji za obalni linijski pomorski promet korčulanski brodar ističe da liniju više nije u mogućnosti održavati zbog problema s nelikvidnošću i drugim teškoćama u poslovanju, te izražava žaljenje zbog neugodnosti koje će otkazivanje linije prouzročiti putnicima.
Liniju Orebić-Korčula Mediteranska plovidba je još od 1989. godine održavala putničkim brodovima ‘Lovor’ i ‘Tamaris’, a ponajviše su je koristili učenici i radnici s Pelješca. U posljednje vrijeme tvrtka je suočena s ozbiljnim poslovnim teškoćama, te je Uprava najavila pokretanje stečaja.
U takvim okolnostima, a sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, Agencija je, nakon primitka obavijesti Mediteranske plovidbe d.d., poduzela mjere kako bi se promet na liniji Orebić-Korčula redovito nastavio.
Novi brodar će se odabrati žurnim pozivnim natječajem. Linija će se održavati prema dosadašnjem plovidbenom redu Mediteranske plovidbe, a traži se brod kapaciteta 100 putnika u zatvorenom grijanom prostoru i brzine od 8 čvorova, koji posjeduje sve potrebne svjedodžbe. Zainteresirani brodari mogu se za pojedinosti obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet na telefon 021 329 370 ili e-mail info@agencija-zolpp.hr. Zatvorene ponude s naznakom ‘za liniju 614’ će se primati do utorka 8. studenoga 2011., a o najboljem ponuditelju odlučit će stručno povjerenstvo.