Natrag

Datum: 17.01.2007.

NATJEČAJ ZA BRODSKU LINIJU TROGIR-SLATINE-SPLIT

Javni natječaj za davanje koncesije za održavanje državne brodske linije broj 616 Trogir – Slatine – Split biti će raspisan do polovice veljače, a brod na toj sezonskoj pruzi, sukladno Zakonu o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, mora ploviti najmanje četiri mjeseca godišnje. Odlučilo je to Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet na Osmoj redovitoj sjednici održanoj u Splitu.

Kako je izvjestio ravnatelj Agencije kap.Ivan Franičević zanimanje za održavanje te linije je veliko među potencijalnim brodarima, a uvođenje pomorske veze naišlo je na odobravanje i u Splitu, i na Čiovu i u Trogiru. To je, naglasio je predsjednik Upravnog vijeća Agencije i pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka kap. Mario Babić, i razumljivo i očekivano obzirom na postojeće teškoće u prometu na tome području, ali će sigurno pobuditi i interes mnogobrojnih turista. Valja podsjetiti da je brod dosad sezonski plovio samo između Splita i Slatina i to uz potporu Grada Splita.

Upravno vijeće je trebalo donijeti i odluku o raspisivanju natječaja za koncesiju na brodskoj liniji 506 Vodice-Prvić-(Zlarin), ali je zbog nesuglasica koje su se pojavile oko karaktera te linije, odlučeno da će se natječaj raspisati tek kad se postigne dogovor svih zainteresiranih. Zato će se zatražiti od župana Šibensko-kninske županije da žurno dogovori razgovor predstavnika gradova Vodica i Šibenika i mjesnih odbora na Prviću i Zlarinu, a na kojem treba usuglasiti stavove oko nove linije.

Članovi Upravnoga vijeća zatražili su od Agencije za obalni linijski pomorski promet da se utvrdi mogućnost uvođenja državne trajektne linije broj 338 na relaciji Valbiska – Lopar, za što dosad nisu postojale tehničke mogućnosti.

Vijeće je svojom odlukom odredilo da se sezonski plovidbeni redovi primjenjuju od 1. lipnja do 30. rujna 2007. godine, a kao razdoblje visoke sezone određeno je vrijeme između 14. srpnja i 2. rujna 2007.