Natrag

Datum: 13.07.2012.

‘KOMIZA’ i DALJE ZA MILNU

Županijsku brzobrodsku liniju Split-Milna i dalje će, po dosadašnjem plovidbenom redu, održavati brodar Linijska nacionalna plovidba d.d. iz Splita brodom ‘Komiza’, premda je u četvrtak 12. srpnja 2012. godine Splitsko-dalmatinska županija raskinula ugovor o njezinu održavanju. Kako bi se u srcu turističke sezone održao sustav pomorskih veza s otocima i otklonile moguće posljedice prekida linije, Agencija za obalni linijski pomorski promet je, u dogovoru s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, poduzela potrebne mjere.
U petak 13. srpnja 2012. jutarnje putovanje iz Splita u Milnu obavio je brzi brod ‘Adriana’ nacionalnoga brodara Jadrolinije, a popodnevno putovanje obavit će brod ‘Komiza’. S Linijskom nacionalnom plovidbom d.d. dogovoreni su uvjeti privremenog održavanja linije.
Pitanje povezanosti Milne, gdje je upravo izgrađena nova obala namijenjena pristajanju brzih brodova, sa Splitom trebalo bi se dugoročno riješiti uvođenjem nove brzobrodske linije Milna-Rogač-Split, za što su pripreme već započele.