Natrag

Datum: 12.02.2009.

NOVA ODGODA LINIJE LOPAR-VALBISKA

Uspostava prometa na državnoj trajektnoj liniji 338 između Lopara na otoku Rabu i Valbiske na Krku još je jednom odgođena, pa će trajekt ‘Nosač’ splitskog brodara Linijska nacionalna plovidba d.d., umjesto u nedjelju 15. veljače ponovno zaploviti u nedjelju 1. ožujka 2009. godine. Agencija za obalni linijski pomorski promet primila je službeno očitovanje Vanje Dabelića, ravnatelja Županijske lučke uprave Rab, prema kojemu izvođač radova na sanaciji trajektnoga pristaništa u Loparu, riječka tvrtka Sun Adria d.o.o., posao neće uspjeti okončati do 15. veljače, kako je bilo najavljeno. Zbog loših vremenskim prilika radovi će morati potrajati sve do 28. veljače.

Podsjetimo da su radovi započeli 10. prosinca 2008. godine, a trebali su biti dovršeni do 31. siječnja 2009., no stalne odgode izazvalo je vrlo loše vrijeme na području Lopara.

Cijelogodišnja trajektna veza između Lopara i Valbiske, duljine 15,2 milje, uvedena je prije nešto više od godinu dana, točnije 21. siječnja 2008., a zamijenila je sezonsku liniju Lopar-Baška. No već 31. siječnja 2008. uočena su veća oštećenja i urušavanje obale, što je onemogućilo pristajanje trajekta, pa je Lučka kapetanija Rijeka izdala rješenje o zabrani korištenja trajektnoga pristana, odnosno ukrcaja i iskrcaja vozila i putnika u luci Lopar. Nakon nužne sanacije linija je ponovno uspostavljena 17. srpnja 2008., uz najavu da će radovi biti nastavljeni po završetku turističke sezone, što je i učinjeno u prosincu.

Tijekom obustava prometa na liniji 338 putnici i vozila mogu koristiti trajekte Rapske plovidbe d.d. na liniji Jablanac-Mišnjak.