Natrag

Datum: 31.05.2012.

NOVI NATJEČAJ ZA LINIJU 9502 ŽIRJE-KAPRIJE-ŠIBENIK

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je Odluku o namjeri davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje-Kaprije-Šibenik. Tekst natječaja bit će u najkraćem roku objavljen u Narodnim novinama, a zainteresirani će brodari svoje ponude moći dostaviti u roku od 60 dana od dana objave.
Prethodno je Upravno vijeće prihvatilo mišljenje Stručnoga povjerenstva da natječaj koji je bio raspisan u rujnu 2011. godini treba poništiti, jer nijedna od ponuda nije zadovoljila uvjete natječaja. Na natječaj je prispjelo ukupno šest ponuda četiriju hrvatskih brodara: po dvije Linijske nacionalne plovidbe d.d. iz Splita i G. & V. Line d.o.o. iz Dubrovnika, te po jedna tvrtki T.U.O. Mankul iz Zadra i T.U.O. Šango iz Privlake.
Prvi natječaj za liniju do Kaprija i Žirja raspisan je nakon što je u srpnju 2011. godine Upravno vijeće Agencije oduzelo koncesiju tvrtki Ivante d.o.o. iz Zlarina koja je od kraja 2007. godine tu liniju održavala brzim plovilom ‘Mislav’. Od 30. srpnja 2011. na liniji Žirje-Kaprije-Šibenik, kao privremeno rješenje, plovi putnički brod ‘Plavi val’ zadarskoga brodara T.U.O. Mankul. Taj će brod nastaviti ploviti do izbora novoga koncesionara.
Kako je određeno amandmanima na Direktivu Europske unije 3577/92 Ugovor s novim koncesionarom vrijedit će do 31. prosinca 2016. godine.

Na slici: luka Žirje