Natrag

Datum: 31.05.2021.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DONIO ODLUKU O IZMJENI ODLUKE O NAČINU ORGANIZACIJE JAVNOG PRIJEVOZA PUTNIKA RADI SPRJEČAVANJA ŠIRENJA BOLESTI COVID-19

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dana 26. svibnja 2021. godine Odluku o izmjeni Odluku o načinu organizacije javnog prijevoza putnika kojom svi pružatelji usluga javnog prijevoza mogu prijevoz obavljati na način da u prijevoznim sredstvima bude popunjeno 100% raspoloživih mjesta (trajektu, brodu, katamaranu).

Posada broda u prijevoznim sredstvima javnog prijevoza putnika i putnici u javnom prijevozu i dalje su obvezni za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice na ispravan način te se pridržavati općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vožnju javnim prometom.

Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice.

Nužne epidemiološke mjere navedene gore određuju se u trajanju do 15. lipnja 2021. godine.

Odluka je objavljena u Narodnim novinama i dostupna je na sljedećoj poveznici
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_58_1128.html