Natrag

Datum: 05.10.2023.

OBAVIJEST ZA UČENIKE I STUDENTE-KORISNIKE OTOČNIH ISKAZNICA

OBAVIJEST ZA UČENIKE I STUDENTE-KORISNIKE OTOČNIH ISKAZNICA

 

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava sve učenike koji su korisnici otočnih učeničkih iskaznica da ne trebaju mijenjati svoje učeničke iskaznice ukoliko su promijenili mjesto školovanja, odnosno školsku ustanovu. Primjerice, učenici koji su se školovali u osnovnoj školi na otoku te su sada učenici srednjih škola na kopnu ili otoku ne trebaju podnositi zahtjeve za izdavanje „novih“ otočnih iskaznica za učenike jer će im se kroz sustav ažurirati njihova prava na besplatan prijevoz na učeničkoj otočnoj iskaznici ovisno o mjestu školovanja sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu (NN 41/17 i 122/20).

Svim studentima (brucošima) čije je prebivalište na otoku, a koji imaju aktivno upisanu studentsku godinu u Republici Hrvatskoj pravo na besplatan prijevoz aktivirati će se na njihovim studentskim iskaznicama X-icama ukoliko podaci o istima budu dostupni iz Registra SRCE (Ministarstvo znanosti i obrazovanja).

Do kraja listopada će im i dalje ostati aktivna prava na besplatan prijevoz na njihovim „starim“ učeničkim otočnim iskaznicama dok se pravo na svim dostupnim X-icama ne aktivira te će samim time studentima biti osigurano korištenje prava na besplatan prijevoz u navedenom periodu.

Podaci o X-icama će se „povlačiti“ iz Registra SRCE te će tijekom listopada prava na besplatan prijevoz biti aktivirana.

Postojećim studentima koji su upisali novu akademsku godinu također će se produljiti prava na besplatan prijevoz na njihovim X-icama.

Ukoliko korisnik tijekom akademske godine promijeni X-icu potrebno je kontaktirati Agenciju za obalni linijski pomorski promet radi aktivacije prava na istoj.

Za provjeru statusa prava na besplatan pomorski prijevoz na X-icama, učeničkim i studentskim otočnim iskaznicama te svim ostalim otočnim iskaznicama, korisnicima su na raspolaganju slijedeći kontakti od 9-15 h radnim danom (pon-pet):

e-mail: [email protected]

Tel.: 021 329 387

Tel.: 021 329 372

 

Agencija za obalni linijski pomorski promet