Natrag

Datum: 18.05.2007.

RASPISAN NATJEČAJ ZA LINIJU PULA-MALI LOŠINJ-ZADAR

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet raspisalo je Javni natječaj za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na državnoj brzobrodskoj liniji broj 9141 Pula – Unije- Mali Lošinj- Ilovik – Zadar. Njezinom uspostavom obnovit će se pomorske veze Istre, Kvarnera i Dalmacije, što traže i putnici i gospodarstvenici i predstavnici vlasti triju županija – Istarske, Primorsko-goranske i Zadarske, još od 2005. godine kada je tu liniju prestao održavati feribot ‘Marina’ Lošinjske plovidbe. Brzobrodska linija 9141 nije bila predviđena Odlukom o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu od 7. prosinca 2006. godine, pa je Vlada Republike Hrvatske, na prijedlog Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, dopunila svoju raniju odluku.
Nova brzobrodska linija bit će sezonskoga karaktera, a održavat će se četiri mjeseca godišnje. Np, u ovoj godini brzi brod će između Pule, Maloga Lošinja i Zadra, ploviti najviše tri mjeseca zbog procedure raspisivanja i provedbe javnoga natječaja. U predsezoni i posezoni predviđena su dva povratna putovanja tjedno, a u visokoj sezoni, od 14.srpnja do 9. rujna 2007. godine, pet povratnih putovanja. U predsezoni i posezoni brod će na svakome putovanju ticati luke Unije i Ilovik, a u sezoni su će biti tri ticanja Unija i dva ticanja Ilovika tjedno. Natječaj omogućuje budućem koncesionaru da u dva dana, kada ne plovi na liniji 9141, svojim brodom održava međunarodnu liniju od Pule do Venecije ili neke druge talijanske luke.

Za održavanje nove linije brodari se mogu natjecati brod kapaciteta najmanje 250 putnika i s minimalnom brzinom od 26 čvorova.
Tekst natječaja objavljen je na Internetskoj stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet, a u Narodnim novinama bit će objavljen 21.svibnja 2007. godine. Zadnji rok za predaju ponuda u Agenciji jest 20. lipnja 2007. godine do 15 sati, odnosno do 23.59 sati istoga dana ako se ponude šalju poštom. Stručno povjerenstvo će otvoriti prispjele ponude na sjednici koja će se održati dana 26. lipnja 2007. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu, Ulica grada Antofagaste 6.

Dokument