Natrag

Datum: 11.03.2013.

‘TIM – G.’ NA LINIJI ILOVIK-MRTVAŠKA

U Agenciji za obalni linijski pomorski promet u Splitu potpisan je koncesijski ugovor o održavanju državne brodske linije 311 Ilovik – Mrtvaška, na kojoj će od srijede 13. ožujka 2013. godine do 31. prosinca 2016. godine ploviti brod ‘TIM – G’ tvrtke Porat Ilovik d.o.o. U ime Agencije ugovor je potpisao ravnatelj Ivo Baldasar, a u ime brodara direktorica Sabina Simičić.
Brodska linija između otoka Ilovika i luke Mrtvaška na otoku Lošinju je, kao privremena, uspostavljena 28. studenoga 2011. godine, kako bi se osigurala prometna povezanost Ilovika tijekom radova na dogradnji i proširenja pristana na tome otoku. Tu je liniju održavao putnički brod ‘Mec’, vlasništvo Obrta za ribarstvo i turizam ‘Trn’ iz Ždrelca na otoku Pašmanu.
Na traženje otočana, koji su bili iznimno zadovoljni tom brodskom vezom, odlučeno je da se linija Ilovik – Mrtvaška održava kao stalna. Nakon provedenog postupka koncesioniranja Upravno vijeće Agencija za obalni linijski pomorski promet prihvatilo je prijedlog Stručnog povjerenstva o odabiru ponude tvrtke Porat Ilovik d.o.o.
Brod ‘TIM – G’, koji je građen 1993. i može primiti 50 putnika, održavat će liniju ugovorenom brzinom od 8 čvorova, a po dosadašnjem plovidbenom redu.