Natrag

Datum: 01.06.2011.

TRAJEKTNE CIJENE ISTE KAO PROŠLOG LJETA

Sezonske cijene prijevoza vozila i putnika na trajektnim linijama koje održavaju nacionalni brodar Jadrolinija, Rapska plovidba d.d. i Linijska nacionalna plovidba d.d., a koje se primjenjuju u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna 2011. godine, u cijelosti su jednake tarifama koje su vrijedile u istome razdoblju prošle godine. Zato nisu utemeljene tvrdnje u elektroničkim i tiskanim medijima kako je došlo do osjetnog poskupljenja trajektnoga prijevoza na linijama za otoke.
Svakoga ljeta, počev još od kraja sedamdesetih godina prošloga stoljeća, na brodovima Jadrolinije se u punoj sezoni primjenjuju sezonske tarife koje su u prosjeku za 20 posto više od izvansezonskih. Od 1980. godine uvedene su otočne cijene karata tako da se sezonske tarife na njih i ne odnose.
Posljednje stvarno poskupljenje prijevoza bilo je u ožujku 2010. godine kada su u linijskom pomorskom prometu cijene povećane za prosječno tri posto. U 2011. na trajektnim linijama nije bilo poskupljenja prijevoza, unatoč činjenici da je došlo do osjetnoga povećanja cijena goriva.