Natrag

Datum: 26.03.2007.

TRI BRODARA ŽELE LINIJU TROGIR-SLATINE-SPLIT

Na javni natječaj za davanje koncesije za obavljanje javnoga prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na državnoj brodskoj liniji broj 616 Trogir-Slatine-Split javila su se trojica brodara. Njihove ponude je u ponedjeljak 26. ožujka 2007. godine u 10 sati u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu otvorilo Stručno povjerenstvo na čelu s predsjednikom kap. Borisom Matošićem, splitskim lučkim kapetanom.
Prispjele su ponude tvrtke Ivante d.o.o. iz Zlarina, Obrta za prijevoz Bura Line & Offshore iz Slatina i Obrta Filip’s Marine iz Segeta Donjega. Stručno povjerenstvo mora u roku 30 dana razmotriti prispjele ponude i s prijedlogom za izbor najbolje izvjestiti Upravno vijeće Agencije koje donosi konačnu odluku.
Linija 616 Trogir-Slatine-Split je jedna od pruga koje se uvode po prvi puta i to temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske od 7.prosinca 2006. godine o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu. Riječ je o sezonskoj liniji koja bi trebala uvelike olakšati putovanje do Trogira i Slatina u uvjetima velikih ljetnih gužvi. Budući koncesionar je mora održavati najmanje četiri mjeseca godišnje.