Natrag

Datum: 11.03.2011.

U SEZONI LAKŠE DO SILBE

Tijekom visoke turističke sezone otok Silba biti će povezan s Pulom, Malim Lošinjom i Zadrom trima dodatnim putovanjima tjedno, nakon što je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet dalo suglasnost na izmijenjeni plovidbeni red za 2011. godinu brodara Linijska nacionalna plovidba d.d. iz Splita.
Tako će brzi brod ‘Bišovo’, koji plovi na državnoj liniji 9141 Pula-Unije-Mali Lošinj- Ilovik-Zadar, počev od 8. srpnja pa do zaključno 27. kolovoza, ponedjeljkom, petkom i subotom pristajati u Silbi i na putovanju iz Pule s polaskom u 7 sati i na plovidbi iz Zadra u 16 sati. Uz to će ponedjeljkom i petkom pristajati i na otoku Uniju, a subotom na Iloviku.
Zahtjev za poboljšanje prometne povezanosti Silbe u visokoj sezoni, osobito u dane vikenda kada su se stvarale velike gužve, uputila je Turistička zajednica otoka u suradnji s brodarom Linijskom nacionalnom plovidbom d.d. Nakon što je, sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, postupak usuglašavanja plovidbenoga reda proveden u županijskim gospodarskim komorama u Zadru, Rijeci i Puli, te nakon što je pristanak pismeno potvrdio i brodar Miatrade d.o.o. koji brzim brodom ‘Princ Zadra’ održava državnu liniju 9401 Olib-Premuda-Silba-Zadar, Upravno vijeće Agencije dalo je suglasnost.