Natrag

Datum: 03.12.2008.

UMJESTO MOSTA ŽDRELAC DVIJE BRODSKE LINIJE

Nakon što je zbog radova na proširenju kanala za sav pomorski promet zatvoren plovni put Mali Ždrelac između otoka Ugljana i Pašmana, od početka siječnja do konca lipnja 2009. godine bit će obustavljen promet mostom koji spaja te otoke. Da bi se zatvaranje mosta što manje odrazilo na život otočana bit će privremeno uvedene dvije nove brodske linije.
Prva je linija Ždrelac-Zadar, duljine 6,7 milja, kojom će se otok Pašman povezati s kopnom, a koja će se održavati šest puta dnevno brodom kapaciteta 150 putnika i brzine najmanje 12 čvorova. Druga je linija Ždrelac-Ždrelašćica (Gospa od sniga) između Pašmana i Ugljana, duljine 1,3 milje, kao svojevrsna zamjena zatvorenom mostu. Ta će se linija održavati 11 puta dnevno brodom kapaciteta 50 putnika i brzine ne manje od osam čvorova.
Agencija za obalni linijski pomorski promet uputila je pozive za dostavu ponuda dijelu brodara čiji brodovi udovoljavaju uvjetima održavanja tih linija, no mogu se javiti i svi drugi zainteresirani. Informacije se mogu dobiti na telefon 021 329 370, a ponude se moraju dostaviti na telefaks Agencije broj 021 329 379 ili donijeti osobno najkasnije do ponedjeljka 15. prosinca 2008. u 9 sati.