Natrag

Datum: 29.07.2011.

ZA KAPRIJE I ŽIRJE PLOVI ‘PLAVI VAL’

Umjesto brzog plovila ‘Mislav’ brodara Ivante d.o.o. iz Zlarina, kojemu je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet 27. srpnja 2011. godine oduzelo koncesiju na državnoj brzobrodskoj liniji 9502, otoke Žirje i Kaprije sa Šibenikom će
privremeno povezivati putnički brod ‘Plavi val’ brodara U.T.O. Mankul iz Zadra.

Tako je odlučilo Upravno vijeće Agencije na telefonskoj sjednici održanoj 29. srpnja 2011. godine. Brod ‘Plavi val’, koji u zatvorenom prostoru može primiti 126 putnika, a plovi brzinom od 13.5 čvorova, prvo putovanje će obaviti u subotu 30. srpnja
2011. godine s polaskom iz Šibenika u 20 sati. Na liniji 9502 ‘Plavi val’ će ostati do okončanja izbora novoga koncesionara, a za što će natječaj biti žurno raspisan.

Istoga dana kada je Upravno vijeće, zbog kršenja Ugovora o koncesiji potpisanog 20. prosinca 2007. godine, oduzelo koncesiju tvrtki Ivante d.o.o., Agencija za obalni linijski pomorski promet je zatražila ponude za privremeno održavanje linije 9502 od svih hrvatskih brodara koji imaju brza plovila, no nijedan nema slobodan brod. Nakon toga su ponude zatražene od brodara koji imaju klasične putničke brodove prikladne za održavanje linije do Kaprija i Žirja.
Od prispjelih ponuda kao najpovoljnija je prihvaćena ona brodara U.T.O. Mankul s brodom ‘Plavi val’ i osiguranim zamjenskim brodom ‘Zlatni žal’.