Natrag

Datum: 01.10.2013.

ZAPOČELO IZVANSEZONSKO RAZDOBLJE PLOVIDBE

Od 1. listopada 2013. godine plovidba brodova u javnom obalnom linijskom pomorskom prometu na Jadranu odvija se po izvansezonskome redu plovidbe sa manjim brojem putovanja.
Kao i svake jeseni završetkom glavne turističke sezone prestaje i plovidba na sezonskim linijama, a na mnogim cjelogodišnjim linijama broja putovanja se prilagođava zimskim prometnim potrebama.

S posljednjim danom rujna prestaje primjena sezonskih tarifa na trajektnim, brzobrodskim i klasičnim brodskim linijama. Tako će neotočno stanovništvo sada do otoka putovati prosječno 20 posto jeftinije, dok za otočane cijene ostaju nepromijenjene, odnosno i dalje se primjenjuje niža, otočna tarifa kao i tijekom cijele godine.

30. rujna prestala je plovidba na državnoj brzobrodskoj liniji 9141 Pula – (Unije – Susak) – Mali Lošinj – (Ilovik – Silba) –Zadar, a dan ranije završena je i plovidba na državnoj trajektnoj liniji broj 101 Rijeka-Split-Stari Grad-Korčula-Sobra-Dubrovnik, dok je plovidba na državnoj trajektnoj liniji 641 Drvenik-Dominče prestala još 8. rujna 2013. godine.

Kao i ranijih godina, u izvansezoni se ne održavaju ni brodska linija 616 Trogir – (Slatine) – Split, trajektna linija 604 a Vela Luka – Lastovo te brzobrodska linija 9603 a Split – (Milna) – Hvar.