Natrag

Datum: 29.05.2012.

BIJELI BRODOVI UPLOVILI U SEZONU

Od petka 1. lipnja brodovi u javnom obalnom linijskom prometu plovit će po sezonskome plovidbenome redu koji na snazi ostaje do nedjelje 30. rujna 2012. godine. Kako je uobičajeno to znači povećani broj putovanja na gotovo svim trajektnim i brodskim linijama na Jadranu, no u odnosu na sezonski plovidbeni red iz 2011. godine promjena nema.
Suglasnost na sezonski dio cjelogodišnjega plovidbenoga reda za 2012. dalo je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet na sjednici održanoj u Zagrebu 28. svibnja 2012. godine. Tom prigodom je odlučeno da će red plovidbe za izvansezonsko razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca biti potvrđen naknadno, jer će se do njegova stupanja na snagu razmotriti zahtjevi za izmjenama i prilagodbama plovidbenih redova što su stigli od jadranskih općina i gradova.
Sezona je otvorena na klasičnoj brodskoj liniji Trogir-Slatine-Split, na kojoj je brod ‘Bura Line’ istoimenoga brodara zaplovio već 23. svibnja i koji će do 23. rujna svakoga dana obavljati četiri putovanja. Od petka 1. lipnja uvodi se sezonska dužobalna trajektna linija Rijeka-Split-Stari Grad-Korčula-Sobra-Dubrovnik na kojoj će ploviti Jadrolinijin feribot ‘Liburnija’. U razdoblju do 30. rujna predviđena su dva putovanja tjedno s polascima iz Rijeke ponedjeljkom i petkom, a iz Dubrovnika četvrtkom i nedjeljom. Istodobno se uvodi sezonska trajektna linija Vela Luka-Lastovo s dva putovanja dnevno, te brzobrodska linija Split-Milna-Hvar na kojoj brzi brod svakodnevno plovi do Hvara, a samo utorkom i do Milne na Braču. Na najdužoj brzobrodskoj liniji Pula-Unije-Mali Lošinj-Ilovik-Zadar zaplovit će brod ‘Bišovo’ splitske Linijske nacionalne plovidbe d.d. U razdoblju od 7. srpnja do 1. rujna ponedjeljkom, petkom i subotom će pristajati u Silbi čime će se u visokoj sezoni dodatno poboljšati povezanost toga otoka s kopnom.
Na brodovima Jadrolinije će se, kao i svakoga ljeta od 1. lipnja do 30. rujna, primjenjivati sezonske cijene prijevoza, koje su u odnosu na sezonu 2011. ostale iste.