Natrag

Datum: 02.01.2009.

BRODOVI ZAMJENJUJU MOST NA ŽDRELCU

Od srijede 7. siječnja 2009. u cijelosti se obustavlja promet mostom koji preko plovnoga puta Mali Ždrelac povezuje otoke Ugljan i Pašman. Da bi se zatvaranje mosta što manje odrazilo na život otočana istodobno su uvodene dvije privremene brodske linije, Ždrelac-Zadar i Ždrelac-Ždrelašćica, koje će se održavati do okončanja radova, što se očekuje koncem lipnja 2009. godine.
Nakon provedenog pozivnog natječaja i iskazanih prosudbi stručnog povjerenstva, koje je razmotrilo prispjele ponude, Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet odlučilo je da će liniju Ždrelac-Zadar održavati brodar T.U.O. Mankul iz Zadra brodom ‘Viking’ kapaciteta 200 putnika i brzine 12 čvorova, dok će na liniji Ždrelac-Ždrelašćica ploviti brod ‘Mec’, vlasništvo Ribarsko turističkog obrta ‘Trn’ iz Ždrelca, kapaciteta 50 putnika i brzine 12 čvorova.
Linija Ždrelac-Zadar, duljine 6,7 milja, kojom će se otok Pašman povezati s kopnom, održavat će se održavati 36 puta tjedno (prema priloženom plovidbenom redu), a cijena prijevoza bit će jednaka onoj koju plaćaju putnici na trajektnoj liniji Zadar-Preko.
Na liniji Ždrelac-Ždrelašćica (Gospa od sniga) između Pašmana i Ugljana, duljine 1,3 milje, brod će održavati 83 polazno-povratna putovanja tjedno, a prijevoz će biti besplatan.
Uz dvije nove brodske linije u vrijeme radova na mostu Ždrelac bit će uvedena i dva dodatna putovanja na trajektnoj liniji Biograd-Tkon.
Red plovidbe: Ždrelac-Zadar
Red plovidbe: Ždrelac-Ždrelašćica