Natrag

Datum: 29.05.2009.

DODATNO PUTOVANJE ZA ELAFITE

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je na sjednici održanoj u Zagrebu 29. svibnja 2009. godine donijelo odluku o izboru brodara koji će u sezoni 2009., od 1. lipnja do 30. rujna, održavati dodatno putničko-teretno putovanje na liniji do Elafitskih otoka. Nakon provedenog postupka javnoga poziva, a temeljem preporuke stručnoga povjerenstva koje je zasjedalo u Dubrovniku 26. svibnja, odabran je brod ‘Plavi val’ brodara T.U.O. Mankul iz Zadra.
Ugovor s brodarom bit će potpisan u subotu 30. svibnja, a brod ‘Plavi val’ će liniju za Elafite preuzeti u ponedjeljak 1. lipnja 2009. godine. Kako je predviđeno plovidbenim redom brod će svakog dana, uključujući i nedjelju, isplovljavati iz Gruža u 8 sati, a pristajat će u lukama Donje Čelo i Gornje Čelo na otoku Koločepu, u luci Lopud, te u Suđurđu na otoku Šipanu. Povratak iz Suđurđa radnim danom predviđen je u 10 sati. Brod će moći ukrcati stotinu putnika, te teret namijenjen redovitoj opskrbi triju otoka. Cijene prijevoza bit će jednake onim na brodu Jadrolinije na liniji 807, a karte će se prodavati na samome brodu.
Odluka o uvođenju posebne putničko-teretne linije, a zapravo petog povratnog putovanja dnevno na liniji za Elafite, donijeta je slijedom zahtjeva otočana da se prometna povezanost s Dubrovnikom dodatno poboljša razdvajanja teretnog i putničkog prometa, čime bi osjetno bio rasterećen putnički brod ‘Postira’.