Natrag

Datum: 23.04.2010.

MEDITERANSKA PLOVIDBA OTKAZALA TRAJEKTNU LINIJU DRVENIK-DOMINČE

Brodarska tvrtka Mediteranska plovidba d.d. iz Korčule otkazala je održavanje sezonske trajektne linije 641 Drvenik-Dominče, na kojoj se plovidba trebala održavati u razdoblju od 30. travnja do 26. rujna 2010. godine. U službenoj obavijesti upućenoj Agenciji za obalni linijski pomorski promet se sa žaljenjem ističe se da ‘usprkos najboljim namjerama i čvrstoj želji da dade svoj doprinos što kvalitetnijem povezivanju otoka Korčule s kopnom, kao i značajnim naporima da proteklih mjeseci pravovremeno nađe što ekonomičnije i zadovoljavajuće tehničko rješenje, u sezoni 2010. godine Mediteranska plovidba neće biti u stanju održavati liniju Drvenik-Dominče.
Sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, Agencija obavlja razgovore i konzultacije s drugim brodarima u cilju uspostave trajektne linije Drvenik – Dominče do početka turističke sezone 2010. godine.

Mediteranska plovidba d.d. je liniju, od same uspostave prije 15 godina, održavala trajektom ‘Dominče’ koji je u kolovozu 2009. pretrpio havariju, nakon čega nije osposobljen za plovidbu.