Natrag

Datum: 19.05.2009.

NATJEČAJ ZA LINIJU 506 PRVIĆ LUKA-PRVIĆ ŠEPURINE-VODICE

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet raspisalo je Javni natječaj za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na državnoj brodskoj liniji broj 506 Prvić Luka-Prvić Šepurine-Vodice. Uspostava te linije predviđena je Odlukom o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu koju je Vlada Republike Hrvatske donijela 7. prosinca 2008. godine. Stanovnici Prvića uvođenje te linije zatražili su ponajprije zbog učenika viših razreda osnovne škole koji će nastavu tako moći pohađati u Vodicama, umjesto u Šibeniku.
Nova brodska linija bit će cjelogodišnja, a koncesija se daje na šest godina. Ukupna duljina linije je tri nautičke milje, a predviđeno je 27 povrtanih putovanja tjedno u izvansezoni, te 34 povratna putovanja tjedno u sezoni.
Za održavanje nove linije brodari se mogu natjecati brodom kapaciteta najmanje 40 putnika i s minimalnom brzinom od 10 čvorova.

Tekst natječaja objavljemo na Internetskoj stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet, a u Narodnim novinama bit će objavljen 20. svibnja 2009. godine. Zadnji rok za predaju ponuda u Agenciji jest 19. lipnja 2009. do 15 sati, odnosno do 23.59 sati istoga dana ako se ponude šalju poštom. Stručno povjerenstvo će otvoriti prispjele ponude na sjednici koja će se održati dana 29. lipnja 2009. s početkom u 11 sati u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu, Ulica grada Antofagaste 6.

Natječaj 506.