Natrag

Datum: 10.05.2018.

OBAVIJEST O POVLASTICI ZA VOZILA U VLASNIŠTVU OSOBA S INVALIDITETOM

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike da je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet na svojoj 35. sjednici održanoj dana 2. listopada 2018. godine, a na preporuku Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, donijelo odluku o besplatnom prijevozu za vozila (osobni automobili) registrirana na osobe s invaliditetom, roditelja, zakonskog skrbnika ili zakonskog zastupnika osobe s invaliditetom, kao i vozila tih osoba kao korisnika leasinga.

Korisnici na koje se odnosi navedena povlastica su: osobe kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 80% ili više, HRVI sa 100% tjelesnog oštećenja i osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje vida od 100% .

Navedena povlastica primjenjivati će se od dana 10. listopada 2018. godine do donošenja zakonskog rješenja, a najkasnije do 31. prosinca 2018. godine.

Za detaljne informacije o načinu ostvarivanju prava na besplatan prijevoz za vozila korisnici se mogu obratiti brodaru Jadrolinija na čijim trajektnim linijama će ostvarivati navedenu povlasticu, odnosno na mrežnim stranicama brodara na slijedećoj poveznici.