Natrag

Datum: 27.12.2018.

OBAVIJEST O PRODULJENJU ROKA ZA KORIŠTENJE POVLASTICE ZA VOZILA U VLASNIŠTVU OSOBA S INVALIDITETOM

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike da je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet na svojoj 38. sjednici donijelo odluku o nastavku primjene povlastice za vozila u vlasništvu osoba s invaliditetom i nakon 31.12.2018. godine, a do stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim će se regulirati prijevoz vozila osoba s invaliditetom.

Povlastica se odnosi na besplatan prijevoz za vozila (osobni automobili) registrirana na osobe s invaliditetom, roditelja, zakonskog skrbnika ili zakonskog zastupnika osobe s invaliditetom, kao i vozila tih osoba kao korisnika leasinga.

Korisnici na koje se odnosi navedena povlastica su: osobe kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 80% ili više, HRVI sa 100% tjelesnog oštećenja i osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje vida od 100% .

Za detaljne informacije o načinu ostvarivanju prava na besplatan prijevoz za vozila korisnici se mogu obratiti brodaru Jadrolinija na čijim trajektnim linijama će ostvarivati navedenu povlasticu, odnosno na mrežnim stranicama brodara na slijedećoj poveznici.