Natrag

Datum: 02.06.2011.

SEDAM PONUDA ZA PET BRODSKIH LINIJA

Za dobivanje koncesije za održavanje pet državnih klasičnih brodskih linija pristiglo je ukupno sedam ponuda četiriju hrvatskih brodara. U nazočnosti članova stručnih povjerenstava i predstavnika brodara ponude su otvorene u četvrtak 2. lipnja 2011. godine u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet. Utvrđeno je da je šest ponuda pristiglo pravodobno, a jedna izvan utvrđenoga roka.
Temeljem odluke Upravnoga vijeće Agencije o namjeri davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu 3. siječnja 2011. objavljen je natječaj za odabir koncesionara na linijama:

Nacionalni brodar Jadrolinija dao je ponudu za linije 310, 505 i 807, koje su njegovi brodovi i do sada održavali, a drugih ponuda nije bilo. Za liniju 614 Orebić-Korčula, uz Mediteransku plovidbu d.d. iz Korčule koja je i sada održava, natjecala se i zadarska tvrtka T.U.O. ‘Mankul’. Isti brodar dao je ponudu i za liniju 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd, zajedno s Ribarsko-proizvođačkom zadrugom ‘Vrgada’.
Ponuda RPZ ‘Vrgade’ neće se razmatrati obzirom da je stigla izvan utvrđenoga roka, a ostalih šest ponuda povjerenstva će pregledati, ocijeniti i zapisnički konstatirati rezultate. Odluka o odabiru najpovoljnijega ponuditelja donijet će se u roku od 60 dana od dana isteka roka za dostavu ponuda.
Valja naglasiti da je brodarima bilo ostavljeno do sada najdulje razdoblje za kvalitetnu pripremu za natječaj. Naime, ugovori koji budu potpisani temeljem novoga natječaja vrijedit će, sukladno amandmanima na Direktivu Europske unije 3577/92, do 31. prosinca 2016. godine, a nakon toga će, temeljem novog natječaja, ravnopravno moći sudjelovati svi zainteresirani brodari iz Europske unije.