Natrag

Datum: 30.05.2011.

SEZONSKA PLOVIDBA BIJELE FLOTE

Za brodove u javnom obalnom linijskom prometu u srijedu 1. lipnja stupa na snagu sezonski plovidbeni red po kojem će se ploviti do petka 30. rujna 2011., a u kojemu u odnosu na sezonu 2010. godine nema značajnijih promjena.
Na dužobalnoj trajektnoj liniji Rijeka-Split-Stari Grad-Korčula-Sobra-Dubrovnik ovoga će ljeta umjesto ‘Marka Pola’ ploviti Jadrolinijin feribot ‘Liburnija’. U cijelome razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna predviđena su dva putovanja tjedno s polascima iz Rijeke ponedjeljkom i petkom, a iz Dubrovnika četvrtkom i nedjeljom.
Od 1. lipnja uvodi se sezonska trajektna linija Vela Luka-Lastovo s dva putovanja dnevno, te brzobrodska linija Split-Milna-Hvar na kojoj brzi brod svakodnevno plovi do Hvara, a samo utorkom i do Milne na Braču. Na najdužoj brzobrodskoj liniji Pula-Unije-Mali Lošinj-Ilovik-Zadar zaplovit će brod ‘Bišovo’ splitske Linijske nacionalne plovidbe d.d., a novost je da će u razdoblju od 8. srpnja do 27. kolovoza ponedjeljkom, petkom i subotom pristajati u Silbi.Time će se u visokoj turističkoj sezoni osjetno poboljšati povezanost toga otoka s kopnom.
Na klasičnoj brodskoj liniji Trogir-Slatine-Split, na kojoj plovi brod ‘Bura Line’ istoimenoga brodara, sezona je započela 23. svibnja, potrajat će do 23. rujna, a svakoga dana obavljaju se četiri putovanja.
Sezonski plovidbeni redovi usklađeni su s potrebama otočana, jer je u postupku usuglašavanja u gospodarskim komorama uvažen najveći dio njihovih zahtjeva. Kao i prošle sezone u lukama se ne očekuju ni gužve ni duža čekanja na ukrcaj.
Kao i svakoga ljeta od 1. lipnja do 30. rujna na brodovima Jadrolinije primjenjivat će se sezonske cijene prijevoza.