Natrag

Datum: 01.10.2008.

ZA BIJELE BRODOVE POČELA IZVANSEZONA

Od 1. listopada 2008. trajekti i putnički brodovi hrvatskih brodara plove po izvansezonskom plovidbenom redu, koji će vrijediti do 31. svibnja 2009. Kao i prošlih godina njegovim stupanjem na snagu smanjuje se broj putovanja prema otocima. No ta su smanjenja manje izražena nego prije, pa su veze s mnogim otocima gotovo na razini sezonskih. Najveći iskoraci na kvalitetnijem izvansezonskom povezivanju otoka učinjeni su u jesen 2007. kada su osjetno pojačane linije prema Hvaru, Korčuli, Mljetu, Lastovu i drugim otocima. Sada je taj povišeni intenzitet izvansezonskog prometa u cijelosti zadržan.

Tijekom cijelog trajanja izvansezonskog reda plovidbe po prvi će se put održavati trajektna linija338 Lopar-Valbiska s dva povratna putovanja dnevno.

U odnosu na punu sezonu ne plovi brzi brod ‘Bišovo’ na državnoj liniji 9141 Pula-(Unije)-Mali Lošinj-(Ilovik)-Zadar, klasični putnički brod ‘Sestrice’ na liniji 616 Trogir-Slatine-Split, a izvan sezone se ne održavaju ni trajektne linije 641 Drvenik-Dominče i 604a Vela Luka-Ubli.